nycklar vs. byxor 1-0

Ibland är det helt fantastiskt hur illa människor hör... Idag var en sån dag.

Pelle och jag skulle ge oss av mot Vik och mr Andreas residens. Vi skulle åka min bil var det tänkt, men jag hittade inte min -lilla- nyckelknippa. Så vi tog 740:n istället.

Nå ja, jag hittar väl nycklarna sen tänkte jag så vi åkte och hämtade mr Andreas BMW, och Jon, och åkte hem till mor o far (dvs alla verktyg). Dom började skruva o grejja med stereodragningen i den och efter en stund ville jag åka hem till lägenheten. Pelle körde dit mig och jag började leta efter de där nycklarna.

Ganska snart märkte jag att min handväska också var försvunnen, och anade ett samband. Så jag ringde mr Andreas och frågade om han kunde gå ut till 740:n (som vi alltså lämnade hos honom när vi tog BMW:n) och kolla om min handväska var i den och om mina -NYCKLAR- var i handväskan isf. "Ok, jag ringer upp dig strax" sa han och la på.

Strax ringer han upp och säger att handväskan va där men inget mer.

Okej, tänker jag. Jag får väl leta lite till i lägenheten då.

Det går några timmar och jag ringer Pelle. De är just hos mr Andreas och lämnar tillbaka BMW:n så jag frågar om mina nycklar verkligen inte va där, varvid Pelle utbrister "Nycklar?! Han trodde du sa byxor!" Jag slår mig för pannan och ber att få tala med honom... Jag muttrar åt honom att han är döv, efter vilket han säger nått halvelakt (som vanligt) om att jag pratar otydligt.

Nåja, frågan kvarstår. HUR? skulle jag kunna få ner ett par byxor i min lilla handväska? Och VAD har byxor och nycklar gemensamt? för utom Y och R, det låter ju inte enns nästan likt :P


Jadu mr Andreas, jag ska kittla dig väldigt mycket som hämd nästa gång vi ses MOAHAHAHAHAHA ;D


Fotnot. NYCKLARNA var i handväskan



Nu, mer HOUSE!

Ridsportbloggaren

Tassade just förbi Cissis blogg, som vanligt med ett stort garv, du skriver så himla bra! Vart ju bara tvungen att kolla in ridsportbloggaren Eva Eternell Hagen, anledningen till att jag inte öppnat ögonen för henne förut är ju på grund av att jag redan för länge sedan gett upp hoppet om att läsa något intressant om ridsport på Aftonbladet.se
Som Cissi redan yttrat så kunde man ju hoppas på intressanta repotage om olika elitryttare, kända hästar osv, men ajdå vad jag hamnat fel. "Min älskade superbra arab hit min älskade andra superarab dit som jag räddade från slakt och så har jag en till häst också..." bla bla bla!

Citat:
"Hittills har jag kunnat läsa om henne, hennes arabhästar, henne själv, hennes arab Pijano, hennes sjukdom och ännu lite till om hennes hästar. Superintressant läsning, really. Vet du vad Eva Eternell Hagen? Du och dina araber är b-o-r-i-n-g."
Slut citat.

Här hittar ni "Ridsportbloggen": http://blogg.aftonbladet.se/12429

full fullare fullast

Då va ytterligare en helg avklarad, ett steg närmare sommaren ;DFest vare igår, meningen va väl att vi skulle hem te Mätz o Camilla o sjunga ja må han leva eller nått, men de hann vi aldrig då mr Andreas o jag fick göra en utryckning tur o retur Svanö. Sen va klockan så pass mycke (och grabbarna så pass fulla) att det var dax att dra sig ner mot Kramm. Väl där hittade man ju förståss Linnea först av alla bekanta ansikten =P Pojkarna försvann som vanligt och blinda som de är så hittade dom inte mig även fasst dom stog tre meter ifrån mig, typiskt... Nåja efter att ha stått och stirrat ut i folkmassan ett par minuter så lokaliserade Andreas mig på min stol och således Pelle och Jon också, efter ytterligare en minut...Jag tog inte ett enda danssteg på hela kvällen, detta pga våldsam träningsvärk i benen efter att ha sprungit i trappor halva fredan. Men jag hade kul ändå ja ;D Full som en kastrull och i trevligt sällskap ;DEfter att ha hinkat i mig lite av varje så kom det obligatoriska ögonblicket så man måste få lätta på trycket, o det kunde ju blivit en historia man sent skulle glömma. För där kommer jag in genom dörren på tjejernas och benen åker åt var sitt håll, för att någon pinkat? på golvet, nåja, what ever halt som fan va de ialla fall. Tydligen va jag inte den enda som råkat ut för detta så jag ställde mig snällt i kön.Denna gången va de mr Andreas som körde, detta åtagande tog han pga övergången till sommartid, han skulle alltså kliva upp 05;45 ist för 06;45, stackarn, eller egentligen inte, jag skulle kanske inte vilja byta me han, jamena jobba varje dag, varje vecka, varje månad hela året med undantag för kanske en eller två sjukdagar om året. Men så e de o va bonne. Men han ha ju allafall nått o göra på dagarna till skillnad från vissa andra...Men nu va det ju så att vi ska läggatill att de kommande festhelgerna så är det JON SOM KÖR, det har han lovat, ja, ni kan ju kanske ana varför ;D hehehe

Hästhelg

Den nu snart förbipasserade helgen har vi haft jour. En sån där hästhelg där man kommer till stallet 07,30 och åker därifrån vid kl. 20 eller nått... Äh, riktigt så farligt va det kanske inte, men det kändes så =P Camilla o Linnea hade stallet och jag hade hand om de två nykomlingarna som står på baksidan. Camilla hade det väl hårdast om man ska jämföra, hon o lille Mätz va på kryssning tors-fre o hade väl en hel del kul där, kom hem kl 02 på natten till lördag, och som sagt iväg bar det till stallet vid åtta samma morgon! Huga, Linnea o jag vi gick ju iofs o la oss vid två också men vi hade ju iaf inte söpe i två dagar ;D

Ridskolans nyförvärv:
    

Fint väder ha vi allafall haft o det är ju positivt. Red på Wille en sväng på förmiddan, gick faktiskt bra =) Men så red jag ju lätt hela tiden också, hur man än vill, hur man än böjer på för och nackdelar mellan Wille o Espri så sitter jag faktiskt mycket hellre på den lilla vita hästen, så länge det är dressyr iaf :P Hoppa kan man göra på Wille, även om han nu inte har nån större talang för det, men det har ju blivt bättre, han gör ju inte kaffeved av alla hinder längre hihi.

Ne, ska man kanske masa sig in i duschen få tvätta håret efter de senaste dagarnas hästande. Sen ska jag krama på min Pelle =)





ZzzZzzz......

Den tredje katten

På bara ett fåtal månader har mitt kattliv förändrats väldigt mycket. I oktober lämnade Bizze mig och dagarna därefter kom Vargtazz och nu har jag en ny stjärna som heter Baghera.
Baghera är en hittekatt som lämnats in på Öbacka Djurhem i Utansjö. Han är typ 5-10 år nånting.



Som vanligt när man har nya små kamrater så vill man ju vara snäll o gullig med dom så att dom "ska tycka om en" och så var givetvis fallet när Baghera, eller Aramis som han hette förut, kom till oss. Han skulle få sova på soffan i sovrummet där han lagt sig på kvällen, vi gick och la oss... Kan ju säga att den natten sov vi väl kanske tre timmar eller nått, han levde om, och jamade. Vi hädde ut han ur sovrummet och då hoppade han på hadtaget och gick in igen osv.
Det var då vi bestämde att han fick ett eget rum. På sitt rum har han en klätterställning med krypin, en bekväm kattkorg på ett barbord vid fönstret, klösbräda med kattmynta, kattlåda och så lite nattmat. De första nätterna tyckte jag ju naturligtvis att det var förfärligt hemskt att stänga in honom på detta viset, och det tyckte nog han också. Men nu går det mycket bättre, Baghera vet att han sover där inne på natten.


Han är ju då innekatt förnärvarande, dels pga att vi bara haft honom i ca två veckor och dels pga att det bor 3 katter i stallet här utanför och så springer det fyra olika hundar lösa lite nu och då här utanför. Så därför går vi bara ut i sele och koppel, vilket går aldelens utmärkt!  *suprice*!!
Första gången jag trädde på honom Tusses gamla sele (mammas katt som hon hade innan Bizze o mig) så blev han lite förvånad men gick raka vägen till dörren och ville ut, vi gick ut o luktade in oss överallt, när han var less tittade han på mig och sa "mjao" jag frågade lite försynt om han ville gå in? och det ville han tydligen för iväg till dörren det bar.

Nu ligger han på en stol i vardagsrummet och myser, vi ska snart sätta oss o titta på American Idol, förstår egentligen inte varför jag tittar på det, man håller ju på skämmas ihjäl! fy, stackars människor som har en så enorm självkänsla, fan tillomed jag sjunger ju bättre än vissa av dem...