bilar - volvo

Ja det var ju det här med bilar. Mitt andra stora intresse för de som inte visste det sen förut =)



Idag såldes Pelles vita volvo 744 gle -86 till en familj i Sollefteå. Det som va lite kul va att dom skulle ha den som andra bil. Då tänkte ju naturligtvis Pelle o jag att dom hade nån nyare V70 eller nått i den stilen. Därför blev jag något chockad när det dök upp en rostig primerfläckig gammal isgrön opel ascona på gårn. Nåja, efter provkörning o pessimist fasoner så var den så alltså såld, för niotusenfemhundra kronor.



Förra året då var det Pelles illgröna 244 dl -76 som gick för klubban. Mer känd som Skabbgalt'n, Skabbsan, Skabbis, grönen osv =) Det var med sorg i hjärtat som den lämnade gårdsplanen, hade den vare en -75:a så hade den fått stanna, men han lever iaf än, i Frånö. Fyratusenfemhundra kronor fick han för den. Den liksom den vita låg ju på annons på blocket, och där fick vi många märkliga erbjudanden kan jag säga. Någon ville byta den mot två utombordsmotorer på 1,5 och 3 hk... Peller sa bara: Öh? Vad ska jag med dom till, jag har ingen båt. Andra ville pruta, men Pelle var hård som sten o avfärdade dom.
Vad lärde vi oss av det då? Jo att man borde skriva in i annonsen: "Bytes ej mot guldklockor och trimmade kameler" haha =)



Vad kör jag för bil då? Jo, en röd volvo S40 1,8se -98. Som jag vill sälja! Absolut inget fel på den bilen, bra utrustad med riktig ac, elspeglar, elhissar, dagkrok, nästan nya sommar o vinterdäck, halvskinn klädsel, nybytt kamrem m.m. Men, jag vill ha en 940 turbo, thats it! Sen gäller det ju bara att få nån fler än Pelle att fatta det. Jamena, hur ska jag kunna dra en hästtransport med den där lilla pluttbilen? Den orkade ju knappt dra en tom. Nåja, det löser sig i sinom tid.



Nu fortsätter vi med vad Pelle kör för bil medans vi ändå håller på. Jo, jag är lite avis. Han har nämnligen införskaffat sig en svart volvo 744 tic -89 i hyffsat skick, fint vore att överdriva. Men den kommer att genomgå en ansiktslyftning i vår, så det är ingen fara. Den ska som den andra behandlas mot ytrost, få en ny fräsh lack samt add-on kjolar runt om. Inredningen i den är rött helskinn som är i bra skick. Ska bli kul o se vad det blir av den =)

Få väl skriva mer om detta en annan dag =)

Tjing!

sorg vs. lycka

Det känns ibland som att det hände nyss. Fortfarande gråter jag ibland när jag tänker på dig. Saknaden och tomrummet kan ingen ersätta.

Du hade varit sjuk länge, fick vatten i kroppen och tappade orken. Troligtvis var det diabetes. Allt startade förra vintern när du blev mager. Sen gick det utför efter sommaren. Vi tog dig inte till någon veterinär, då du var så rädd för främande människor, rädd för att åka bil och över 15 år gammal, viktigast av allt, du hade inte ont. Varje morgon när man kom ner var man lika "beredd" på att du skulle ligga där på hallmattan, död. Men du klev upp och ville ha mat, aptiten, ditt kännetecken, förlorade du aldrig.

Det var den 7 oktober 2006 det hände. En lördag. Pappa väckte mig och sa att du var dålig. Länge hade jag väntat på denna dagen, med fruktan. Jag gick ner och där låg du i fåtöljen, mamma satt på knä och klappade dig. Du hade kramper och det ryckte i hela dig. Jag höll dig i framtassarna, det tog inte lång tid alls. Allting stannade, du blev stilla och ditt hjärta slutade slå. Min älskade lämnade mig för de sälla jaktmarkerna.

Vi begravde dig i sommarstugan, ditt favoritställe. Alla var där, jag, mamma, pappa, pelle, morfar och mormor.


Du fattas mig

Bizze
a.k.a Busen

* 1991.04.28
† 2006.10.07



Men livet går ju vidare, med eller utan min älskade katt, så är det ju varelse man tror det eller inte. Nu var det ju bara det lilla problemet att hitta en ny katt. Ja, problem. Är man kräsen så är man, min katt ska vara långhårig, ha fin profil, inte ha rosa nos o vara en kille. Ålder, färg, pris, ras och födelseort spelar ingen roll!

Men så, redan på söndan, fann vi honom. Näranog i Graninge, bara 7 mil.

Så på torsdagen följade vecka kom vi hem med en liten skrutt. En svartsmoke o vit hane som jag snabbt döpte till Vargtazz, innan någon han opponera sig, hihi.

En märklig tid fortlöpte, du var inte Busen, du var annorlunda och "konstig" jag kunde inte riktigt ta dig till mig, det var fel. Det var ju min älskade stora kisse som skulle vara hos mig, men jag belv gång på gång påmind om att han inte fanns mer. Det var du, min lille vän som var hos mig nu.

Tiden går ju hela tiden, och nu älskar jag dig min lille vän. Aldrig på samma sätt som Busen, men så är ni ju två helt skilda individer också, din lille strumptjyv! ;D Alldrig har jag sett en katt fara som denna lilla krabat, helt vild ibland. Att klättra i julgranen var julens höjdpunkt! Nästan ända upp i toppen. Hänga i stryk kläderna när mamma stryker och springa iväg med "stockbollarna" som ligger i kläkorgen. Verkligen en härlig kille vi fått tag på, hihi.




Vargtazz
a.k.a. Skrutt
* 2006.06.25



Ibland gråter jag, ibland minns jag. Pelle har sagt, att jag inte får gråta, men att gråta för Busen får jag, för han och alla mina nära vänner vet hur mycket han betydde för mig.

Sorg vs. Lycka
varje dag
överallt


Frosty the Snowman

Verkligen härligt att slå upp ögonen och se snöflingorna vräka ner! Mystisk vinter det här, plusgrader regn och rusk ända in i januari, grön julafton och is överallt. Får väl se hur länge snön har tänkt stanna denna gång, än så länge är det ju i alla fall minusgrader =) Frosty the Snowman kan sova tryggt inatt alltså!

frosty