Nya hästar i stallet

Idag fick dom äntligen komma in i stallet, Preili Bianca och Lovely Night, ridskolans nya stjärnor. Eftersom vi just nu har en plats för lite i stallet, eller en häst för mycket, hur man nu ser på saken, så fick Espri med sin jättelårkaka på rumpan och Sölwe som fortafrande är halt, flytta ut på baksidan, nått som dom verkarde trivas utmärkt med =) Dom tittade inte enns åt mig när jag kom dit bak för att släcka lyset.
Det gick bra med Bianca och LN (Ellen, eget påhitt ;D) inne, Bianca fick stå mellan Charmör och Wille och Ellen fick stå mellan Soleil och Plexus.

image130
Bianca & Ellen i hagen


Älsklingshästen

image129


Olympia var jättefin idag, inte bara under ridpasset utan hon gick raka vägen in i stallet utan tjurigheter (dock efter 20 min traskande i hagen, men, en sak i taget) och promenaderna till och från ridskolan gick jättebra, avslappnad och lugn utan att tjura och när vi kom tillbaka så gick hon också raka vägen in i stallet =)
Vi har varit o longerat i Berglunds lilla paddock några gånger, hon har varit jättefin. Anna har ridit henne några ggr o det har gått bra, jag har mest longerat, men det är bara så det är de, Anna verkar inte så sugen på det verkar det som, men det behövs och jag gillar lixom att longera =) men det man ser fram emot mest är ju ändå tisdags lektionen med Sussi =)
Det blir nog träning för Lotta Månsson i helgen, känns som det. E dressyrtävling också, men det känns inte riktigt som att jag vill vara med, en princip sak egentligen, men det är en annan histora.

Nu är det snart HOUSE, viktigt viktigt ;D

 

Då ha man en häst då =)

Ja, då va man hästägare då. Flyttade Olympia på förmiddan igår, hon var jätteduktig o tjurade inget alls på hela vägen till det nya stallet. Visade tydligt hur kul hon tyckte det var att springa o sträcka ut i hagen! Hon och de nya stallpolarna Cleo och hennes son Cassis var i början som två "läger" Olympia intog hösilaget och Cleo gjorde sitt bästa för att hålla Cassis på avstånd från "inkräktaren". Tog in Olympia vid kl 18, hon var då lite yschig och nervös i boxen, men vi lämnade henne där med P3 och när jag kom tillbaka stog hon och åt som om inget hade hänt. Inatt hade hon nog haft det mysigt för hon var helt spånig när Ulrika kom och släppte ut dem imorse.
Idag har hon fått vara med i flocken och dom har stått o äte tillsammans. Tog in henne en stund på eftermiddan, var orolig då med men måste ju öva =) Sen när dom kom in på kvällen allihopa såvar hon lugn.
Imorgon ska Anna promenera och ev rida lite på henne, själv jobbar man hela dan på skolan och sen hela kvällen i stallet =)

image128



Men men vi får väl se vad det här blir, spännande om inte annat ;D