Snaaaart

Kanske, kanske så är 740:n snart ute på vägen igen. Nu sitter nya turbon, o allt annat där det ska. O bromsarna är fixade, så nu få vi väl ta o försöka besikta den då o se vad dom säger.


Men men, den lär väl fortsätta jävlas, för det är ju i princip vad den gjort i snart ett år...


Dubbdäck!

En fråga som gör sig gällande just nu i olika debatter på tv, radio och i tidningar är ju det dubbade vinterdäckets vara eller icke vara. Robert Collin som bloggar på aftonbladet.se tar även upp det, hans bloggar är faktiskt rätt intressant, ofta, Faktiskt, vettig läsning.

När det gäller den här frågan så kan jag ju bara gå tillbaka till mig själv, och min älskade gröna Volvo 240, såklart. Att köra den, på is eller snö, med odubbade vinterdäck, som förövrigt verkar väldigt populära numera, är mer eller mindre livsfarligt, egentligen. Det är ju naturligtvis väldigt roligt också, men, en aning för oberäknerligt. Så i onsdags åkte dubbdäcken på, och vips, var problemet, inte borta, men betydligt mindre. Jamena, det är ju alltid halt när man kör 240 på vintern, men nu blir man inte överumplad av korsningspiruetter m.m. om man inte själv ber om dom förstås.

image113


Igår blev jag faktiskt mycket irriterad på min älskade 240... För typ hundrade gången så ville den inte riktigt starta, vilket resulterar i att det tar slut på ström... Men egentligen va den inte alls hans fel, utan att Nån, vem det nu kan vara, hade knäppt av dom små söta strömbrytarna i motorvärmarstolpen! Elakt, för jag hade ju varit så duktig o satt den på laddning, trodde jag, men så på kvällen när Pelle kom hem så va de likt förbannat ingen ström, så de vart te o kabla igång han, o sen fick han stå på laddarn över natten istället =)

Klockan har stannat

Alla känner väl till det där, enorma, tomrummet
Ni vet det som man känner av när någon dött. Jag kände det igår.
Mamma ringde och berättade att Ronald, morfars bror, dött..
Tråkigt, blev faktiskt ledsen i hjärtat, han va ju lixom inge jättegammal eller så, men men, det verkar ju som om att det är dom bästa som går åt först...


Kommer i alla fall minnas honom som en mycket glad o sprallig farbror som samla på gamla fickur =)


image112



Man ska leva så man blir vän med döden. Det tror jag trallalaa.


dyslexi?

Har varit hos en psykolog (woho!) o fått göra en dyslexi utredning, äntligen, gjorde klart det idag så jag ha inte fått se nått riktigt resultat ännu men det lilla jag fick se från förra testdagen var mycket varierande, dom mäter ju kunskaperna efter ett medelvärde som ligger mellan ca 8-12 på en 20 gradig skala, och tja jag låg väl mitt i ungefär på vissa saker (dvs jag va normal) och på dryga 13 på logiken o så naturligt på typ 7 i vissa test *fniss*

Mamma o jag ha pratat rätt mycket om hur jag va när jag va liten pga detta o jag ha insett att jag måste ha vare en mycket, hmm, speciell :> unge! haha Inte bara pga mina mariekex i videon o min besatthet av att vilja ha månen (gav pappa en pinne så han kunde peta ner den till mig, jag nådde ju inte!) utan massa andra beteenden.
Många av mina tidigare problem har ju gått över med tiden (det mesta av stammandet, hyperaktiviteten m.m.), men räkna o läsa är ju fortfarande stora bekymmer för mig, o kommer väl alltid att vara det. Oftast gör det ju inget, men ibland stöter man ju på problem, som häromveckan när jag skulle vicka i svenska med en klass, läsförståelse hade dom på schemat, mindre lyckat kan jag ju säga!
Otroligt egentligen, att man kan passera en hel grundskola och gymnasie, utan att läsa en enda bok! För så va de, jag ha inte börjat läsa förns för ca 2 år sedan, Sagan om Isfolket, en serie på 47 böcker ca 255 sidor/bok, jag har kommit till bok 25, på 2 år alltså, så ni kan ju tänka er hur trögt det går! Pelle har under samma tid läst hela serien typ 3 ggr + alla harry potter böcker typ 4 ggr (på engelska) och en massa andra böcker, men så är han ju extrem också, men ändå =)

Men det ska iaf bli intressant att få veta resultaten av dessa mängder av test jag fått göra!